Wednesday, 8 August 2012

Hor Mok Pla - ห่อหมกปลา


... วันนี้ลองทำห่อหมกปลาสูตรเชฟหมึกแดง...ตัวเนื้อปลาออกมาเนียนมากเหมือนกินคัสตารด์เลย...สำหรับวิธีทำห่อหมกฉบับคุณหมึกแดงต้องใช้อุปกรณ์เสริมนะคือhand blender หรือ food processor นะ...เผื่อช่วยให้ตัวpasteมันเนียน...
ขออนุญาติเผยแพร่สูตรนะครับจากhttp://www.shesimmers.com/2010/11/hor-mok-thai-curried-fish-custard-and.html
หรือ http://www.mcdangguide.com/เปิดครัวกับหมึกแดง/378-Timbale-ห่อหมก.html

Paste Ingredients:
2 1/2 tablespoons store-bought red curry paste, cold

Fish Custard Ingredients:
500 g boneless, skinless white-fleshed meat, cubed (cold)
1 egg, cold
2 cups coconut cream, cold
1-2 teaspoons palm sugar
3 tablespoons fish sauce...ลดน้ำปลาเหลือ 2 -3 ชต...ทั้งนี้ขึ้นอยู่กับความเค็มของพริกแกง
1 cup Thai sweet basil leaves
1 cup coconut cream (for topping)
2 teaspoons rice flour (for topping)
5 kaffir lime leaves, finely julienned (half for garnish)
2 large red chili peppers, deseeded and julienned (for garnish)
Prepared banana leaf cups for the fish custard (ramekins or any container that will hold the mousse during steaming will be a fine substitute)

*ถ้าจะใส่ผักกาดรองก้นเอาผักกาดไปต้มก่อนและเอามาบิดน้ำออกให้แห้ง-หมาดเวลานึ่งจะได้ไม่มีน้ำออกมาเพิ่มทำให้ห่อหมกแฉะ*

No comments:

Post a Comment