Thursday, 1 November 2012

Three good things

Three good things on a summerday...(on a plate)
Less meat more veg, A good dish doesn't need to be complex. Start with this simple salad of 3 good & fresh ingredients and basic vinaigratte. Tomatoes, peas , parley and small leaves dressed with good virgin olive oil, balsamic vinegar, a f
ew drop of lemon juice and pinch of salt and black pepper. That's all, really. หน้าร้อนกับสลัดน้ำใส่เบาๆเรียกน้ำย่อย...ส่วนประกอบเพียง 3 อย่างที่หาได้ง่ายๆไม่ยุ่งยากมะเขือเทศ ถั่วลันเตา ใบพาสลีย์กับใบมัสตารด์...ถ้าอยู่เมืองไทยก็ใช้ใบสะหระแหน่นกับผักชีจิ๋วแทนก็ได้เพิ่มกระเทียมกับพริกชี้ฟ้าซอยนิดนึง. ส่วนน้ำสลัดผสมน้ำมันมะกอกกับเกลือและน้ำมะนาวให้ละลายเข้ากันก่อนและก็ราดก่อนที่จะหยด balsamic vinegar เพื่อเราจะได้สีเข้มของน้ำส้มดำเป็นหยดๆจุดๆอย่างที่เห็น...ป.ล น้ำสลัดพื้นฐานตัวนี้ตามร้านอาหารฝรั่งเค้าจะไว้จิ้มกับขนมปัง sourdough...อร่อยนะ



My smoke salmon and oranges with chive and wild flowers. This's a good example served portion for starter. 1 thin slide of smoke salmon (30-40 g) and 1/4 of an orange...dressed with olive oil ,squeeze of lem
on juice and pepper. วัตถุดิบหลักเพียง 2 อย่างก็เพียงพอแล้วง่ายๆส้มกับปลาซามอล...ราดด้วยน้ำมันมะกอกกับน้ำมะนาวนิดนึง...จานนี้เป็นจานเรียกน้ำย่อยจริงๆหมดจานแล้วอยากดีดนิ้วเรียกบริกรต่อด้วยอาหารจานหลักทันที...ป.ล เพิ่งเคยลองชิมดอกแก้วรสชาติหวาน-หอมครับ

  


No comments:

Post a Comment