Thursday, 28 November 2013

Garlic Roasted Salmon: ปลาซามอลย่างกระเทียม

Garlic Roasted Salmon : cooking, should be simple( as possible) and let's the fresh ingredients do their best. A fresh fillet of salmon, skin attached, seasoned with salt, pepper, good dash of olive oil and garlic...leave it for 10 mins Cooking. Skin side down 3 mins on the hot pan, then flip for another 2 mins. 
ว่ากันว่าอาหาร 1 จานจะอร่อยนั้น 80% มาจากส่วนประกอบที่นำมาปรุงอาหารนั้นๆ ความสด ความสะอาด และอื่นๆ ส่วนที่เหลือมาจากความชำนาญประสบการณ์ของผู้ปรุงอาหาร
ปลาซามอลย่างกระเทียม จานนี้ใช้ปลาสดจากแทสมาเนีย(เกาะทางใต้ของประเทศออสเตียเลีย) นำมาหมักกับกระเทียม เกลือ พริกไท น้ำมันมะกอก ทิ้งไว้สัก 10 นาที ก่อนนำไปย่างบนกะทะร้อนปานกลางด้านละ 3 นาที (ขึ้นอยู่กับขนาดของชิ้นปลา) กลับด้านและทอดอีก 3 นาที เรียบร้อย  
 


ย่าง 3 นาที...

No comments:

Post a Comment