![]() |
| โรยด้วย icing sugar |
Mini lemon - date scones : scone ขนมปังเล็กๆกลมๆขนาด 2นิ้วครึ่งที่กินกับครีมและ แยมสตอรเบอรรี่...คราวนี้เร าลองเอามาปรับนิดหน่อยให้มี ขนาดเล็กลงเพิ่มความหวานมัน หอมเข้าไปก็เลยไม่จำเป็นต้อ งมาทาแยมหรือครีม...ขนมปังsconeเป็นขนมปังที่ส่วนใหญ่ไว้กินกับชายามบ่ายของคน Scotland and British มีการใช้ผลไม้ที่ปลูกตามท้องถิ่นเป็นส่วนผสมเช่นฟักทอง แคลอต องุ่น เบอรรี่...
Ingredients:
- 150ml milk, plus extra for glaze
- 150ml cream
- 1 egg
- 3 cups self-raising flour
- 2 tbs sugar
- 1 cup dates, chopped
- Zest from one lemon
Method:
- 1Preheat oven to 200C.
- 2Whisk together milk, cream and egg.
- 3Add flour and sugar, mix well. Lastly, add dates and lemon. Mix together to form a dough. Turn out onto a clean, lightly floured surface.
- 4Quickly and lightly, knead the dough, not overworking it.
- 5Roll out with a rolling pin, to about a 1-inch thick patty.
- 6Press a round cookie-cutter into the patty to form discs, laying the discs on a baking tray, flat side up.
- 7Brush tops of discs with milk and cook for 10 - 15 minutes.


No comments:
Post a Comment