Sunday, 8 July 2012

Mini lemon - date scones

โรยด้วย icing sugar 
 
Mini lemon - date scones : scone ขนมปังเล็กๆกลมๆขนาด 2นิ้วครึ่งที่กินกับครีมและแยมสตอรเบอรรี่...คราวนี้เราลองเอามาปรับนิดหน่อยให้มีขนาดเล็กลงเพิ่มความหวานมันหอมเข้าไปก็เลยไม่จำเป็นต้องมาทาแยมหรือครีม...ขนมปังsconeเป็นขนมปังที่ส่วนใหญ่ไว้กินกับชายามบ่ายของคน Scotland and British  มีการใช้ผลไม้ที่ปลูกตามท้องถิ่นเป็นส่วนผสมเช่นฟักทอง แคลอต องุ่น เบอรรี่...

Ingredients:

  • 150ml milk, plus extra for glaze
  • 150ml cream
  • 1 egg
  • 3 cups self-raising flour
  • 2 tbs sugar
  • 1 cup dates, chopped
  • Zest from one lemon

Method:

  1. 1
    Preheat oven to 200C.
  2. 2
    Whisk together milk, cream and egg.
  3. 3
    Add flour and sugar, mix well. Lastly, add dates and lemon. Mix together to form a dough. Turn out onto a clean, lightly floured surface.
  4. 4
    Quickly and lightly, knead the dough, not overworking it.
  5. 5
    Roll out with a rolling pin, to about a 1-inch thick patty.
  6. 6
    Press a round cookie-cutter into the patty to form discs, laying the discs on a baking tray, flat side up.
  7. 7
    Brush tops of discs with milk and cook for 10 - 15 minutes.

No comments:

Post a Comment